Kipfilet uit de oven

Het is erg gebruikelijk om tegenwoordig vlees gewoon te braden in een pan met boter. Meestal doet men er dan wat kruiden over heen en blussen ze het vlees een beetje af met water om de jus te maken. Toch kun je veel meer met het vlees dan in een pan gooien. Zo ga ik vertellen hoe je makkelijk, lekker en vooral goedkoop een kipgerecht uit de oven kunt serveren.

kipuitdeoven.nl

Benodigdheden

Als je kipfilet gaat garen in de oven in plaats van braden op het vuur, zorgt dit ervoor dat de kip een stuk malser is van smaak en geen harde korst krijgt van het aanbakken.

Wat heeft u daar dan voor nodig

  • Kipfilet
  • Boter
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Eventueel wat kruiden

Allereerst legt u wat boter in de ovenschaal waar je dan de kip in legt. Het is beter als de boter al ietsje vloeibaar is, maar dat is geen must. Je kunt dan nu de kip kruiden naar wat smaak geven door wat kruiden toe te voegen. Doe dit naar eigen wens. Laat de kip voor ongeveer 20 minuten op 200 graden in de oven staan. De tijd en de temperatuur is wel afhankelijk van de grote van het stuk kipfilet. Het is dus altijd erg belangrijk om regelmatig te controleren of de kip al gaar is.

Kipfilet uit de oven met ontbijtspek

Het is ook lekker om kipfilet uit de oven te eten met wat ontbijtspek. Zo kan je het recept van hier boven uitbreiden door wat dunne plakjes ontbijtspek te gebruiken. Probeer de dunne plakjes om de kipfilet heen te draaien en doe de stappen van het gewone recept hierboven. De kipfilet uit de oven met ontbijtspek worden inmiddels ook al in kant-en-klaar in sommige supermarkten of slagers verkocht. Dit scheelt weer wat werk voor thuis.

Kipfilet uit de oven met ontbijtspek

Daarnaast kan je ook kipfilet met kruidenroomkaas uit de oven maken. Het is heel erg lekker om je kipfilet uit de oven te combineren met kruidenroomkaas. Dit kan met het bovenste recept en sterker nog het kan zelfs samen met het recept hier boven. Dus kipfilet uit de oven met ontbijtspek er omheen en dan ook nog wat gevuld met kruidenroomkaas of kruidenboter. Als je dit doet doe dat dan wel met een flinke dikke laag. Leg dan de kipfilets op elkaar en stop ze dan in de oven op de manier zoals hierboven. Zoals al eerder aangegeven kun je de ontbijtspek er omheen draaien. Dit zal er tevens voor zorgen dat de kipfilets steviger op elkaar blijven zitten en dat de kruidenboter of kruidenroomkaas er goed in blijft zitten en er niet zo veel uit zal smelten.

Hier zijn nog een aantal tips om het nog lekkerder te maken.

Kipfilet uit de oven met ontbijtspek

Het is natuurlijk niet zo dat je alleen van een kipfilet uit de oven kunt leven. Kip is erg gezond vlees, er zit weinig vet in en erg veel eiwit. Kip wordt veel gegeten door sporters of mensen die aan de lijn zijn. Omdat ze dit eten omdat ze of willen afvallen en gezond willen eten of gewoon omdat het alleen gezond is en je goede postuur zo goed kan behouden. Daarom kan je het combineren met een lekkere verse salade. Op die manier heb je toch een goed avondmaal en ben je goed gevuld terwijl het erg gezond is, je er niet dik van wordt en je hebt veel voedingsstoffen binnen gekregen.

Kipfilet uit de oven met ontbijtspek

Het is ook lekker om kipfilet uit de oven met gebakken aardappeltjes te eten. Het gaat er dan wel echt om dat de aardappeltjes zijn gebakken en niet gekookt. Ze krijgen dan een krokant laagje en dat wisselt zich goed af met de malse kipfilet uit de oven.

Mocht u alleen de kipfilet uit de oven serveert is het mooi om de kipfilet in het midden van het bord te leggen en hier wat jus omheen te schenken die nog in de ovenschaal zit.

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders