Kip grillen

Om kip te grillen heb je de volgende ingrediënten nodig

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 kipfilets
  • Peper & zout

De bereiding

Neem de takjes rozemarijn en haal de naaldjes er van af en snij deze fijn. Snij ook de knoflook fijn. Voeg dan twee eetlepels olie toe bij de knoflook en rozemarijn. Als je dat hebt gedaan doe er dan wat peper en zout bij. De kipfilet moet je enigszins platslaan en leg deze in de marinade. Laat dit zo tien minuten intrekken. Na de eerste vijf minuten moet je de kip even omdraaien zodat het goed intrekt en eerlijk verdeeld is. Nu komt de truc. De grillpan moet je verwarmen op hoog vuur en een hapjes pan op een klein vuur.

De stukken kip moet je nu grillen op de gloeiend hete grillpan. Doe dit voor drie minuten per kant. Je moet ze grillen in porties. Als je dat hebt gedaan moet je de stukken in de hapjespan doen. Doe de deksel er op en laat dit voor drie a vier minuten garen. Dit zorgt er voor dat de kip zijn malsheid en sappigheid behoud.

Kipuitdeoven.nl

Kip grillen op de oosterse manier

Het kan ook op de oosterse manier, kipfilet in citroenmarinade. Begin met het platslaan van de kipfilets. Kruid de kipfilet met peper en zout. Maak dan een marinade van vier eetlepels olijfolie, wat sap van een halve citroen en één eetlepel ketoembar (dat is gemalen koriander). Voeg dan nog anderhalve eetlepel serehpoeder, een halve eetlepel djinten (komijnpoeder), twee teentjes knoflook dat geperst is toe. Leg dan de kip in de marinade. Meng dit goed en laat het op z’n minst een uur marineren. Nu komt het grillen van op de manier van hierboven aan bod.

Als je de kipfilet wilt met broodsla roer dan in een kom een salsa van een half blikje ansjovisfilet, één eetlepel met kappertjes die zijn uitgelekt en ook zijn fijngesneden, één scheutje rode wijnazijn en twee eetlepels olijfolie. Je kan ook wat zout en peper toevoegen naar eigen smaak. Rooster dan de zes sneetjes oud witbrood waar de korstjes van zijn afgesneden. Je kan ze roosteren in een broodrooster of onder de ovengrill. Zorg ervoor dat ze mooi goudbruin worden.

Vervolg

Als het brood is geroosterd moet je ze goed malen of met je vingers verpulveren. Verhit dan de grillpan en lag daar de vier platgeslagen kipfilets met twee eetlepels olijfolie in en je kan dit ook weer naar eigen voorkeur bestrooien met zout en peper. Laat de kipfilets garen op de manier zoals hier boven is omschreven. Verdeel dan de vier kipfilets over vier borden. Het geroosterde brood moet je door de salsa heen roeren en verdeel dit dan over de kip. Nu kan je het gelijk serveren en opeten.

De laatste manier is kip scaloppine met olijven. Hier moet je de kipfilets met een goed mes overlangs snijden, doe dit niet helemaal door en niet in het midden maar vooral aan de oppervlakte. Klap het open en snijd nu de ander kant op. Doe dit een aantal keer zodat je de kipfilet kan uitvouwen tot grote schnitzels. Wrijf dan de kip in met zout en citroensap. Daarna moet je een aantal olijven nemen en van deze de pitten verwijderen. Snij de dan in stukjes en meng dit met 1 eetlepel kappertjes, twee eetlepels gedroogde tomaat. In olie en een ook een beetje tijm. Gril dan de kip in een grillpan of op de barbecue. Serveer het dan met het olijfmengsel.

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders