Kip kerrie

Verschillende soorten

Kip kerrie is maaltijd van kip. Het is heel erg populair dat komt omdat het heel erg makkelijk te maken is en snel klaar is. Het is een lekkere maaltijd. Je kan het op heel veel verschillende manieren klaarmaken en het dus maken hoe je het zelf dus lekker vind. Veel mensen vinden het erg lekker om fruit er in te combineren je kan het met heel veel verschillende soorten fruit doen bijvoorbeeld appel of ananas. Ananas is het populairst bij de kip kerrie eters. Mensen die niet houden van fruit door de kip kerrie of niet houden van warm fruit kunnen het fruit vervangen door wat lekkere rozijntjes te combineren met de kip. Je kan het ook uniek maken door het ‘skinny’ te maken, of anders gezegd erg dun. Dit kan je doen door de saus te maken op basis van roux en bouillon. Daarnaast moet je er wat room door heen doen. Of dit lekker is verschilt natuurlijk per persoon, maar iedereen kan het zo lekker maken hoe die dat wilt.

Manier van bereiding

Begin met de kip te pocheren in de bouillon. Dit kan je goed laten werken door de kip op een zacht vuurtje te laten garen in de bouillon. Zolang je maar zorgt dat de bouillon niet te hard kookt, want anders wordt de kip te droog en dat is niet lekker. Leg dan de kipfilets apart en vergeet de bouillon niet te bewaren. Neem dan wat fruit en ui en doe dat gecombineerd met wat olijfolie. Als je dan nog wat paprikablokjes toevoegt en deze mee bakt zal dat de smaak ongelooflijk ten goede doen.

Als je dat hebt gedaan moet je de kerriepoeder en wat chili toevoegen en de kruiden meebakken. Daarna moet je bloem toevoegen en bak dat mee. Dit moet je doen tot de bloem zanderig aanvoelt. Dat betekent dat die goed is. Nu moet je geleidelijk en beetje bij beetje de bouillon toevoegen en roer dit net zo lang tot er een gladde saus ontstaat. Als de saus toch nog te dik wordt kan je altijd nog wat extra bouillon toevoegen, dit kan namelijk geen kwaad. Als je dit allemaal hebt gedaan moet je een verse ananas in stukken snijden en doe dat ook bij de kip en voeg dan de kip en de ananas samen toe aan de saus. Als je de saus nog wat romiger wilt hebben kan je dat al doen door een scheutje kookroom toe te voegen. Zorg dan dat je de kip kerrie goed op smaak brengt met de peper en zout. Serveer het dan met de juiste hoeveelheid rijst en je hebt een overheerlijke kip kerrie maaltijd met ananas.

Manier van bereiding

Een andere manier om een lekkere kip kerrie maaltijd te maken. Begin met rijst te koken volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking. Dit staat daar altijd goed aangegeven en het koken van de rijst verschilt per rijst en hoeveelheid. Als de rijst aan het koken is moet je olie in een koekenpan verhitten waar je je fruit in legt en wat ui. Dit doe je voor twee minuten. Als je dit hebt gedaan moet je de kip bestrooien met wat kerriepoeder en bloem. Zorg er te allen tijde voor dat de kip rondom bedekt is. Voeg daarna het fruit en de uit aan de kip toe en bak dit voor vier minuten.

Als het goed is dan is de kip mooi goudbruin. Als dit niet het geval is moet je nog iets langer bakken, maar niet te lang want daar wordt het niet lekkerder van. Voeg dan nog wat paprika toe en bak dat dan voor zo’n één minuut mee. Als je dan nog wat crème fraîche en 50 ml toevoegt moet je dit aan de kook brengen. Laat dit dan nog even op een laag vuurtje nog vijf minuten garen. Voor de laatste drie minuten moet je de doperwten toevoegen en breng deze dan op smaak met wat peper en zout. Verdeel dan de rijst over vier borden of kommen en combineer dit dan met kip kerrie. (dit is een gerecht voor vier personen). Eventueel zou je één theelepel sambal door de kip kerrie voor een pittige smaak en bestrooi dit met wat verse koriander.